Onsdag:

11.30-12.00

Framgång med sociala medier – hur du hittar ditt digitala driv
Tomas Tränkner är marknadsföringscoach, podcastare och socialmedianörd. Han pratar om vad som krävs för framgång med sociala medier och hur du hittar ditt digitala driv.  Från intervjuer med hundratals personer och genom att själv leva som han lär, har han tagit reda på vad som fungerar. Tomas kommer att ge dig knepen för att nå genom bruset, stärka ditt varumärke och bli mer framgångsrik.

Presentationen görs i samarbete med Företagarna i Linköping.

 

14.00-15.00

Isabel Adrian – MER ÄN EN BLONDIN I HÖGKLACKAT!
Isabel är producent, regissör, författare, skådespelare och dessutom medlem i Mensa USA. Under Linköpings Näringslivsmässa pratar hon bland annat om: Motstå härskartekniker och medveten/omedveten manipulation. Hur man använder motgångar till sin fördel. Och hennes eget motto ”Fearless – Utmana dig själv, varje dag!”.

Föreläsningen presenteras av PlatinumCars.

 

15.30-16.00

StartUp Bar – Tio tips till en smartare och snabbare företagsstart!
Företagarexperten Boo Gunnarson från Visma har träffat många blivande företagare genom åren. Under 30 minuter får du Boos bästa tips för att snabbt komma igång med företaget, allt från din digitala kommunikation till din första försäljning!

Avrunda sedan mässdagen med trevligt mingel på Scandic City och StartUp Bar, summera dagen och knyt ännu fler kontakter i en avslappnad miljö.
StartUp Bar och minglet drar igång onsdag 26/9 vid 16.30. Adress: G:a Tanneforsvägen 51 (endast 5 min promenad från Saab Arena)
Helt enkelt en skön avslutning på första mässdagen med mycket folk, mingel och inspirerande möten.

 


Torsdag

11.00-11.30

Christer Olsson
I en digitaliserad värld blir Emotionell intelligens, EQ, och känslor den viktigaste konkurrensfaktorn.

Christer Olsson föreläser kring hur vi i snabb takt är på väg in i en värld där robotar, artificiell intelligens och big data kommer att på verka allas vardag på många sätt. Människan och dess organisationer kommer inte att kunna konkurrera med logik och systematik då alla har tillgång till samma kapacitet via molntjänster mm. Kvar blir vår unika förmåga att generera och känna känslor därför blir kunskapen om Emotionell Intelligens en strategisk kunskap i en digitaliserad värld.
Christer kommer också att förklara att det aldrig är handlingen som är problemet i mellanmänskliga relationer utan just känslan!

Föreläsningen presenteras av Kandidata och Extema.

 

12.00-12.30

Makten utgår från styrelserummet – därför behövs 100-listan!
Varför har vi skapat en lista med bara kvinnor? Kvinnor utgör trots allt bara lite drygt halva befolkningen och vi vill ju alla leva i ett jämställt samhälle, så då bör vi väl inte exkludera männen från listan? Det känns kanske lite orättvist?

Faktum är att år 2013 upptog männen 83 procent av alla styrelseplatser i landets bolag med fem eller fler anställda. På 8 av 10 stolar runt bordet satt det alltså män, i ett land där det finns lika många kvinnor. Kan vi kalla det jämställt? Knappast, därav ambitionen att få fler kvinnor som kliver fram och tar uppdrag.

Och det inte bara för att det är rättvist och rätt rent mänskligt, utan även för att det vore oklokt att inte använda hela vår sammanlagda kompetens, se hela vår marknad och alla potentiella kunder Och framförallt – för att det lönar sig!

Under detta pass utforskar vår moderator Julia Djerf bland annat hur en styrelse kan påverka ett bolags framtid och vikten av mångfald för att kunna se hela bolagets marknad!

Anna Axelsson, Linnea Stark och Margita Edström

 

13.45-14.00

Linköpings Kommun- prisutdelning till årets entreprenörskapslärare.

 

14.00-15.00

Fredrik Reinfeldt – EN GLOBAL TRENDSPANING
Via digitalisering och mer sammanhängande marknader, har många av utmaningarna i näringslivet och på arbetsmarknaden förändrats. ”Hur ser de nya förutsättningarna ut och vad kan vi förvänta oss framöver?” Fredrik Reinfeldt har närmare trettio års erfarenhet av publika framträdanden, både i Sverige och internationellt. Han var Moderaternas partiledare i 11 år och Sveriges statsminister under två mandatperioder. I höst kommer han till Linköpings Näringslivsmässa och ger oss bland annat en global trendspaning och pratar om ledarskap i förändring.

Föreläsningen presenteras av Linköpings kommun.